Till startsida

Nyheter

 • Motsägelsefulla rön om fullmånens påverkan på sömnen

  [2014-07-08] Det är en populär uppfattning att vår sömn påverkas av fullmånen. Internationella forskare försöker nu en gång för alla komma till en vetenskaplig slutsats - däribland forskare vid Sahlgrenska akademin, vars studier visar att vi sover 20 minuter kortare när månen är full.

 • Miljonstöd till universitetets hjärnforskare

  [2014-07-01] Hjärnfonden delar ut 28 miljoner kronor till livsviktig hjärnforskning. Fyra forskare vid Göteborgs universitet får dela på två miljoner kronor till forskning om barnhjärnan, rehabilitering och beroende.

 • Barn på mjölkgård har mer sällan allergi

  [2014-07-01] Barn som bor på bondgård med mjölkproduktion har bara en tiondel så stor risk att utveckla allergi jämfört med landsortsbarn som inte bor på mjölkgård. - Gravida kvinnor borde ut på bondgårdar och peppa upp sitt barns immunsystem, säger forskare vid Sahlgrenska akademin.

 • Depressionsbehandling via nätet lika bra som traditionell behandling

  [2014-06-24] Internetbehandling mot lindriga och måttliga depressioner är lika effektivt som sedvanlig depressionsbehandling. Nätbehandling frigör dessutom resurser som gör depressionsvården tillgänglig för fler. Det visar en studie vid Göteborgs universitet.

 • Minskad inflammation i fettväven ökade sjukdomsrisken hos möss

  [2014-06-23] Inflammation i fettväven har ansetts vara en bidragande orsak till fetmarelaterade sjukdomar. Forskare vid Sahlgrenska akademin visar nu att möss med minskad inflammation i fettväven tvärtom blir sjukare.

Fler nyheter

Till sidans topp

© Göteborgs universitet, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta